logo

Carlotta - the museum database

Med smak av humle: odla och brygg :: 20170603-20180408

Object description

En utställning om humleodling och ölbryggning förr och nu.

På 800-talet blev humle känd som ett bra och gott kon­serveringsmedel vid ölbryggning. Humle ingår fortfarande i öl, men bara för smakens skull.

Att göra öl är ett hantverk med oändliga variationsmöjligheter. Ingredienserna malt, vatten, humle och jäst kan varieras och kombineras på flera sätt och varje bryggmoment kan ändras på minst hundra olika sätt.

Utställningen är producerad av Nordiska museet.

Utställningsnamn
Med smak av humle: odla och brygg
Utställningstyp
Tillfällig utställning/samarbete
Svenska ämnesord (SAO)
Humle
Arkivhandling, referens till
Malmö museums verksamhetsarkiv/utställningsdokumentation/A4
Beskrivning

En utställning om humleodling och ölbryggning förr och nu.

På 800-talet blev humle känd som ett bra och gott kon­serveringsmedel vid ölbryggning. Humle ingår fortfarande i öl, men bara för smakens skull.

Att göra öl är ett hantverk med oändliga variationsmöjligheter. Ingredienserna malt, vatten, humle och jäst kan varieras och kombineras på flera sätt och varje bryggmoment kan ändras på minst hundra olika sätt.

Utställningen är producerad av Nordiska museet.

Tid - Utställning
20170603-20180408