logo

Carlotta - the museum database

OBJTXTUtsaga

CountValue
4.
1"A day in the life at the hemmakontoret. Vägs värdelös ergonomi upp av lurvigt sällskap? Hjälper minion-kuddarna? Har man tillräckligt många USB-ingångar för sina ”hjälpmedel” aka Mousetrapper? Svaret är NO..."
1"Att arbeta hemma har fungerat bra för mig som bibliotekarie då det är vissa dagar i veckan som jag är hemma, andra på min arbetsplats."
1"Att jobba hemma som lärare är inte optimalt men under en kort tid funkar der utmärkt. Vi måste alla göra något för att minska spridningen. Eleverna sköter sig utmärkt och jag är stolt över hur de hanterar det. Dessutom älskar jag mitt kök så jag kan inte klaga...”
1"Även om det är tråkiga omständigheter och jag saknar att träffa kollegorna så tycker jag att det har fungerat bra för min del att arbeta hemma. Det kan fresta på ens privata dator som får jobba på högvarv ibland och det blir ensligt och tråkigt utan lunch, fika och spontant korridorsnack med kollegor. Men det finns även fördelar, det är lite lättare att få ihop vardagspusslet och ibland lättare att fokusera på krävande uppgifter."
2" Både jag och min man har mestadels arbetat hemifrån sedan i april 2020. Jag har min hemmaarbetsplats i vårt arbetsrum/gästrum och min man sitter i köket. Det funkar förvånansvärt bra även om ergonomin inte är den bästa. Det som är svårast är att få till vettiga rutiner under dagen. Jag glömmer ofta bort att ta pauser, äter ibland lunch framför datorn och det blir inte ett lika tydligt avslut av arbetsdagen när arbetsplaten är i hemmet. Det är också tråkigt att inte träffa kollegorna live men den här pandemin har också fått oss att se andra möjligheter för möten och att arbeta hemma kan vara ett bra alternativ, åtminstone någon dag i veckan. Det minskar stress i vardagen, man hinner kanske hänga upp en tvätt på lunchrasten och barnen behöver inte ha lika långa dagar på förskola och fritids när vi slipper pendlingstiden."
1"Bifoga en bild på min arbetsplats i köket på Segevång. Bilden är tagen av Mikael Friberg den 21/8-20 Arbetet hemifrån har väl fungerat bra men har en dålig arbetsställning och man blir lite vilse på vilken dag det är, jag arbetar hemifrån varannan dag."
2"Bifogar två bilder på mitt hemmakontor. Soffan funkar bra ett tag men är inte särskilt ergonomisk i längden. På den ena bilden syns katten Lakrits i fåtöljen."
1"Bilden är tagen av Anna-Lena Månsson (jag som skriver) hemma i lägenheten på Maribogatan i Malmö den 20 oktober då jag deltog i en konferens anordnad av Skolverket. Jag arbetar på Malmö universitet och har arbetat mestadels hemifrån sedan mars 2020. Aldrig har hunden haft det så bra. Han har sällskap hela dagen och lämnar inte min sida. Själv tycker jag att det går ganska bra vid det här laget men jag saknar de fysiska mötena, småpratet på fikastunden då man ofta löser ett problem i farten eller är kreativa tillsammans. Videomöten är inte samma sak och ger absolut inte samma energi. Men en hundpromenad är inte heller så dumt. "
1"Bilden är tagen av mig, Sofie Karlsson, anställd på Malmö stad. Bilden är tagen hemifrån mig i Arlöv den 24 september. Förutom att min hund blir rastlös av att jag är hemma men ändå inte ägnar henne uppmärksamhet tycker jag det fungerar suveränt att arbeta hemifrån. Kontakt med kollegor och chefer sker digitalt och lugnet blir större i en tystare miljö när man bor ensam."
1"Bilden är tagen av mig Nathalie Mariné på morgonen den 21 oktober 2020 i Bunkeflostrand. Det är min lilla arbetsplats som jag använder nu dagligen, innan var det en symaskin på bordet. Jobba hemma är bra på så sätt att man slipper stress med pendling och får mer tid över. Men det är lite ensamt och även rent ergonomiskt så är det inte perfekt."
1"Bilden är tagen av Noah 7 år 2020-03-17, hemma Skåne-Tranås. På bilden syns mamma Linda på hemmakontoret med lillasyster Amina 2 år däckad i famnen. De första 10 dagarna gick det utmärkt att vara arbete och vab hemifrån, i takt med att barnen piggnar till blir det svårare och svårare - men dygnet har 24h, så vi kämpar på. Hälsningar från familjen Ekelund, 16 dagar som isolerade idag"
1"Bilden är tagen fredagen en eftermiddag den 27/3. På bilden är min sambo Björn Lundkvist som jobbar hemifrån sedan två veckor tillbaka. För att hålla fokuset hemma har han infört en arbetsruta, det orangea bandet. Innanför rutan är jobbet och då gäller fokus, utanför så är man hemma. Tror inte det är så poppis att säga när samhället utmanas, men för oss har det varit skönt att jobba hemifrån. För mig som är student på universitet har det funkat fint att studera online. För oss har det varit bra med en paus från ekorrhjulet. ""Bilden är tagen fredagen en eftermiddag den 27/3. På bilden är min sambo Björn Lundkvist som jobbar hemifrån sedan två veckor tillbaka. För att hålla fokuset hemma har han infört en arbetsruta, det orangea bandet. Innanför rutan är jobbet och då gäller fokus, utanför så är man hemma. Tror inte det är så poppis att säga när samhället utmanas, men för oss har det varit skönt att jobba hemifrån. För mig som är student på universitet har det funkat fint att studera online. För oss har det varit bra med en paus från ekorrhjulet. "
5"Bilderna är tagna av mig själv på mitt hemmakontor i Staffanstorp. Att ha ett ordentligt kontor hemma har bidragit oerhört mycket till att belastningen att jobba hemma under coronapandemin inte har varit så belastande. Jag har "gått" till jobbet istället för att sitta i köket/vardagsrummet/sovrummet. Det har skapat en känsla av skillnad mellan jobb/hem. Jag har arbetat hemma sedan 1 februari pga av en operation. När det var dax för mig att återgå till jobbet så kom Coronapandemin och då var det bara att fortsätta i samma spår. Det är viktigt att bibehålla samma rutiner som om du skulle gå till jobbet tex göra vid sig på morgonen, att hålla sina kaffepauser, lunchpauser etc. Mitt företag har erbjudit bra IT strukturer och uppkopplingen mot våra interna IT system fungerar klanderfritt. Jag har haft daglig kontakt med min chef för diskussioner samt guidning. Men avsaknaden av den dagliga kontakten med alla kollegor är stor. Mitt arbete består mycket av diskussioner samt att upprätthålla kontakter och alla dessa spontana aktiviteter är borta. Vi levererar de vi är ålagda att göra men utvecklingen av arbetet går saktare. Jag försöker dagligen komma ut och röra på mig under dagens ljusa timmar. Det dagliga hushållsarbetet har blivit effektivare och det är lättare att ha middagen färdig i tid och detta gör att dagens 8 arbetstimmar kanske förläggs lite mer utspritt. Men det skapar en frihet att kunna hantera familjelivet med arbetslivet med en bättre balans och vardagsstressen är avsevärt mindre. Men att jobba hemma i all framtid är inte att föredra men en bra mix gynnar nog både arbetsgivaren och arbetstagaren. Men det är väldigt viktigt att bibehålla disciplinen och det är otroligt lätt att falla ur den dagliga rutinen. Att ha förmånen att jobba hemma under dessa förutsättningar är ett privilegie. Jag förstår att alla inte har samma möjligheter pga av tex familjesituationer, arbetets struktur och innehåll. Och en stor negativ effekt är att vi generellt rör oss mindre och vad gör det med hälsan i det långa loppet. En generell upplevelse av coronapandemin för mig personligen är att livet är så mycket mer kravlöst."
3"Bild från köket i vårt hem. Här kommer en bild på min underbara arbetsplats i vårt hem. En arbetsplats som under pandemin får agera både lunchmatsal, pyssel & brädspelsbord. På kvällarna svider arbetsplatsen om - för att bjuda in till en småskalig middagsbjudning."
1"Bild tagen på ett provisoriskt ståkontor i sovrummet! Någon som är verkligt trött på hösten är vår katt, Ranelid, som ni ser på bilden! Tycker det fungerar fantastiskt att arbeta hemifrån. Jag får mycket mer gjort, sparar 2h i restid som jag kan lägga på träning, familj och annat skoj. Dessutom känns det som att man får mer dagsljus då man inte är inne på kontoret hela dagarna, vilket resulterar i mer energi på kvällarna nu på hösten. Även om det sociala har minskat så fyller teams min dagliga dos av sociala interaktioner!"
2"Coronaisolering - Fågelskådning från lägenheten. På bilden Peter Persson."
1"COVID 19 har förändrat mycket till och med sofforna fick "hålla avstånd" . Receptionen FSF"
1"- Dag 1 på mitt nya arbete. On-line Onboarding för mitt arbete i Customer Support som har placering fysiskt i Köpenhamn. Utan tillgång till arbetsdator fick man lösa det med att använda sin privata. Detta fungerade då företaget använde allting via webb. Akut fick man hitta en plats i hemmet att sitta att arbeta och detta fick bli min 8-åriga dotters rum under hennes våningssäng. Med hjälp av saker man hade hemma fick man ordna det till den bästa möjliga plats att sitta 8 timmar/dag. Matsalsstol, gåvoask som lite mer ergonomisk ställning med min Mac. Fram till slutet av april i omgång 1 av "arbeta hemma" fick detta bli min arbetsplats. Arbeta hemma när man har anställning i Danmark gav mer problematik än bara "arbeta hemma". Skattefrågor blev det stora administartiva problem för alla gränspendlare som kastades mellan danska och svenska skattesystemet."
2"Då vi lever i en tid där vi vabbar med snoriga men förövrigt friska och pigga barn kan det periodvis vara en utmaning att få arbetsro i hemmet. Skoldagarna slutar tidigare än kontorstiderna så lagom till eftermiddagskaffet förvandlas arbetsplatsen till en mindre fritidsgård. Vår husvagn har därför periodvis fungerat som kontor och har förutom mycket yta i stort sett de bekvämligheter vi är vana vid i hemmet eller på kontoret. I detta fall är det min man som arbetar från husvagnen och är klädd i skjorta och kavaj då han spenderar största delen av sin arbetsdag i digitala videomöten med personer från hela Sverige och övriga Norden. Kontrasten har stundvis varit påtaglig bland annat då han stått i kö inne i campingbutiken för att köpa frukostbullar. Han i kavaj och personerna framför och bakom i foppatofflor och bekväma campingkläder. Såklart med två meter avstånd till varandra. Den sociala samvaron och arbetsmiljön som tex ergonomin är såklart inte lika välanpassad som på kontoret men det har överlag fungerat bra. En sak är säker i alla fall , man har aldrig långt till kaffekokaren när man arbetar i husvagnen.😊"
2"De digitala mötena, det nya sättet att umgås. På bilden: Johanna Rylander"
1"Den här bilden är tagen under sommaren -20 och föreställer mitt hemmakontor under arbetet. Jag arbetar som biståndshandläggare och har upptäckt många fördelar med att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Jag får väsentligt mycket mer uträttat hemifrån än jag lyckas med de dagar då jag är på jobbet. Pendlingstid och kostnader därtill har minskat så jag hoppas kunna kunna fortsätta jobba så här även efter epidemin. Det är jag som har tagit bilden."
1"Denna bild är tagen i mitt kök på Jägersrovägen 5A, min son Silas "hjälper" mig med mitt jobb i ett konsultbolag. Vi har gjort om ett gammalt flingparket till dator! Bilden är tagen 03/26/2020. Jag har sedan 03/16/2020 arbetat hemma ifrån och alla dagarna har mina söner varit hemma på grund av sjukdom. Det är tufft! Jag har många möten och telefonsamtal som det är svårt att genomföra utan störningar. Barnen saknar mig trots att jag finns nära dom; jag kan inte leka/mysa, jag är mentalt borta i 8 timmar. Dessutom bor vi i en liten två rums lägenhet, det enda ställe jag kan prata ostörd är på toan!"
1"Denna bild tog jag på eftermiddagen den 24/9 då jag ville byta arbetsställning efter ett antal timmar vid matbordet. Det är en fåtölj vi har i vardagsrummet som är väldigt ful, men väldigt bekväm 😊 Min gamla katt Maurice (18 år) passar då på att lägga sig i mitt knä, hon älskar att jag jobbar hemma. Det fungerar ganska väl att jobba hemma, men jag och min man försöker att inte jobba hemma samtidigt av flera anledningar; Vi har bara ett kontor som är utrustat för hemarbete, vårt nät klarar inte alltid av att båda är uppkopplade och vi stör varandra emellanåt. För mig är bristen på sociala man har med sina kollegor det svåraste att hantera."
1"Det är jag, Fanny Bjuväng, som har tagit fotot och det föreställer mitt hemmakontor i vårt kök och min son, Theo, som är 4 år. Att arbeta hemifrån innebär mer tid med barnen och mindre stress då vi inte längre behöver pendla. En klar fördel! Att jobba effektivt och fokuserat då man ofta blir distraherad av andra saker och av barnen när de har behövt vara hemma, har varit lite mer utmanande. Vilket fotot visar 😊"
1"Det är jag själv som tagit bilden den 7 oktober 2020 och den är tagen hemma hos mig på Möllan. Hunden heter Enzo och är en boxer. Jag tycker det fungerar bra att jobba hemma, finns både för och nackdelar. Man saknar att ha kollegor, men vi har mycket kontakt digitalt (teams) så det är fungerande." Bilden inkom till Malmö Museer 2020-11-05. Tidigare namn: Hemarbete.jpg
1"Det bästa med att jobba hemma är att det är mysigt att vara runt sina egna saker och att jag får mer tid tillsammans med min föräldralediga man och dotter. Det sämsta är att inte få träffa kollegorna, gå ut och äta lunch och känna sig som en del av ett viktigt sammanhang. Plötsligt är allt lite mer otillgängligt; syftet med ens arbete, ledarskapet och det sociala."
1"Det går bra att arbeta hemifrån. Sitter på mitt hemmakontor på vindsvåningen i Ystad. Saknar kollegor och fikasnacket men arbetsuppgifterna hanteras effektivare."
2"Det har gått bra att jobba hemma för vi har ett bra skrivbord och skärm, men det har varit utmanande att komma åt datorn/skrivblock/tangentbord då katterna gärna är nära."
2"Det har gått bra att jobba hemma för vi har ett bra skrivbord och skärm, men det har varit utmanande att komma åt datorn/skrivblock/tangentbord då katterna gärna är nära."
1"Detta är mina två bilder från mitt hemma kontor. Bild 1: april - september 2020 satt jag i stora rummet och jobbade. Fotot togs i juli månad. Bild 2: oktober --> tills vidare kommer jag att sitta på övervåningen och jobba. Fotot togs i oktober månad. I början trodde jag inte det skulle ta så lång tid så vi inrättade ett kontor i stora rummet, när det visade sig att pandemin blev långvarig köpte vi ett nytt möblemang och skapade ett riktigt kontor hemma."
1"Detta är mina två bilder från mitt hemma kontor. Bild 1: april - september 2020 satt jag i stora rummet och jobbade. Fotot togs i juli månad. Bild 2: oktober --> tills vidare kommer jag att sitta på övervåningen och jobba. Fotot togs i oktober månad. I början trodde jag inte det skulle ta så lång tid så vi inrättade ett kontor i stora rummet, när det visade sig att pandemin blev långvarig köpte vi ett nytt möblemang och skapade ett riktigt kontor hemma."
1"Detta blir mitt klädval i morgon på vernisage på Bromölla kulturhus Blus och byxa köpt under våren 21 på kyrkbanken tyringe .då betalade jag 5 plagg 100 kr"
1"För min del så har hemma jobbandet gått väldigt bra, har fått bättre balans mellan jobb och fritid, kunnat hämta barnen tidigare istället för att ha en restid på 2 timmar per dag. Såklart efter snart ett år hemma så saknar man att träffa sina kollegor fysiskt och komma ur träningsbyxorna lite oftare 😉"
1"För min del så har hemma jobbandet gått väldigt bra, har fått bättre balans mellan jobb och fritid, kunnat hämta barnen tidigare istället för att ha en restid på 2 timmar per dag. Såklart efter snart ett år hemma så saknar man att träffa sina kollegor fysiskt och komma ur träningsbyxorna lite oftare 😉"
4"Förra året ställdes mitt privata och yrkesverksamma liv på ända. Det började med att jag började på ett nytt jobb. Kort därefter blev jag hemskickad på heltid på grund av pandemin, och så har det varit sedan dess. Min vardag består nu mest av mejl, digitala möten, oändliga mängder dokument, en promenad runt kvarteret, en tur till matbutiken och min sambo. Vännerna finns kvar men i annorlunda umgängesform än förr. När jag känner mig osedvanligt isolerad och instängd så försöker jag tänka på det jag är tacksam för – jag har ett jobb som går att genomföra hemifrån, jag har inte blivit permitterad eller fått sparken, och ingen nära mig har blivit allvarligt sjuk av covid. Ser fram emot mot en solig vår och vaccinering."
1"Foto av Sara Andersson på mitt hemmakontor på 8e våningen vid Pildammsparken 29 januari 2021. Mitt hemmakontor har blivit en nystart för mig. Vad tycker jag är roligt? Hur vill jag leva? Varför gör jag si men inte så? Många viktiga frågor har uppenbarat sig för mig o jag gömde mig först för dem men går nu in i dem, en och en. Så ja, med det i ryggen och en bra uppkoppling (& lånad skärm) går det mycket bra att jobba hemifrån!"
1"Foto från home office i coronatider. Här kommer min bild till ert roliga initiativ att visa och titta på hur det är att vara i home office. Vår katt symboliserar typ "hur man sätter sig på tvären" :)"
1"Foto från home office i coronatider. Jag tyckte eran ide med samling kring hur det kan se ut att jobba hemifrån o dessa tider, är super bra!! Hemarbete funkar rätt bra, med undantag att internetuppkopplingen kan bli dålig och då är man lost när man håller ett digitalt möte eller ska rita i ett ritprogram uppkopplad mot arbetsgivarens server. Ja och sen är ju hela köksbordet ockuperat av papper, sladdar och skärmar...vilket är något tråkigt att plocka undan för att kunna sitta och äta. Men i övrigt är det bra att kunna sitta i mysbyxor och kunna vara hemma när tonårsbarnen kommer hem och är på humör att prata kort om skoldagen. Sedan 2 veckor sedan har vi skaffat katt som behövde nytt hem och det är en förmån att kunna ha sällskap i sitt homeoffice och katten får det med 😊 Ibland tycker han nog att han får för lite uppmärksamhet...och intar platsen man tillbringar mycket tid på eller "lägger sig på tvären" när man är mitt uppe att skriva anteckningar från ett möte. Då blir man både glad och förtjust, men även rädd om det man skrivit på i en timme raderas genom en tass på delete-tangenten. Bilderna tog jag idag den 16/12 medans jag jobbade hemifrån. Jag jobbar för övrigt som planarkitekt på Kalmar kommun."
1"Foto från mitt ”hemmakontor” tagen den 2020-11-04. Aldrig har strykbrädan kommit så bra till användning som under Corona!"
1"Foto taget av Anna Matson, tagen 2020-11-10. Tagen under en arbetsdag ifrån hemmet."
3"Från de varma dagarna förra året, då jag tog ut min arbetsplats i uterummet och pallade upp med skokartong och boxningsmits, delvis när där var för varmt i uterummet och jag var tvungen att stå under bigarråträdet och delvis på min ordinarie arbetsplats sedan 4/3 2020 (och fram till juni i år) där jag fått göra samma sak pga vårt skrivbord är från 1800-talet och jag står upp och jobbar hela dagarna, så för bra arbetshöjd har jag fått göra lösningarna därefter."
2"Glöggmingel med kollegorna. Från hemmakontoret den torsdagen den 10 december i mitt vardagsrum på Sunnanväg i Limhamn, bilden tog min man Peter Tiainen. Två kollegor skickade roliga glasögon och skumtomtar med posten till oss andra och sedan körde vi digitalt glöggmingel."
1"Här är en bild från mig som jag även lade upp på Instagram för några veckor sedan. Det är jag som har tagit bilden, och mitt hemmakontor ligger i Furulund på ovanvåningen i mitt hus. Jag arbetar på utvecklingsavdelningen på grundskoleförvaltningen i Malmö. Jag började i augusti så det var lite speciellt att går från fullt ös i skolans värld där jag kom ifrån till att börja på en helt ny arbetsplats där rekommendationerna var att arbeta hemifrån delar av tiden. Fram till restriktionerna skärptes hade vi en del träffar fysiskt så jag hann träffa de flesta av mina nya kollegor live. Det har fungerat över förväntan att arbeta hemifrån, det gäller att vara kreativa i sina sociala relationer bara. Vi har bevisat att det går att ha både aw och förmiddagsfika digitalt! Du får mycket gjort på kort tid när du sitter hemma och arbetar, och att boka in lite olika avstämningsmöten med kollegor med jämna mellanrum gör att du fortfarande har kvar den sociala kontakten."
1"Här är mitt hemmakontor, 2020-11-11, ute på landet 6 mil från min egentliga arbetsplats. Att jobba hemifrån fungerar bra. Jag kan sova längre eftersom jag varken har restid eller behöver inte göra mig ordning förutom till videomötena, vilka iofs är otaliga. När arbetsdagen är slut kan jag genast sätta igång med mitt eget. Men saknaden efter fysiska möten är stor och jag får lätt idétorka när pga brist på ny intryck. Men känner mig ändå lyckligt lottad, att ha ett eget hus med gott om plats och hyfsat ergonomisk arbetsplats och tillgång till naturen är mycket bättre än att sitta i en liten lägenhet och jobba på soffan."
1"Här kommer bilder på mitt hemmakontor i april! Byggde ett skrivbord av en madrass, en resväska samt två lösa hyllplan. Inte så vackert men det funkade ändå över förväntan! Vi hade hemmakontor i gästrummet, mycket grejer överallt och inte den bästa arbetsmiljön. Hade en bok under datorn så att skärmen skulle komma högre upp. Tyckte ändå att det fungerade bra att jobba hemma under en period men det var svårt att ta paus när det inte fanns kollegor som kom och ville dricka kaffe, saknade det sociala och miljöombytet som jobbet innebär."
1"Här kommer bilder på mitt hemmakontor i april! Byggde ett skrivbord av en madrass, en resväska samt två lösa hyllplan. Inte så vackert men det funkade ändå över förväntan! Vi hade hemmakontor i gästrummet, mycket grejer överallt och inte den bästa arbetsmiljön. Hade en bok under datorn så att skärmen skulle komma högre upp. Tyckte ändå att det fungerade bra att jobba hemma under en period men det var svårt att ta paus när det inte fanns kollegor som kom och ville dricka kaffe, saknade det sociala och miljöombytet som jobbet innebär."
1"Här kommer en bild från mitt hemmakontor från 15 april 2020. En dag när jag, Carin Olsson som tagit bilden, hade möjlighet att jobba hemifrån från växthuset vid min kolonistuga i östra sommarstaden. När bilden togs var hemarbete fortfarande ganska nytt men ändå hade vi kommit in i det bra. Det finns många fördelar, tex ljudkvalitet på möten och samarbetet med folk från långtbortistan går bättre. Men nu har det gått 10 månader och det verkar vara länge ännu. Jag saknar kollegor och att trängas i kön till kaffet. Men vissa dagar när lunchen är extra bra eller det regnar ute så är det riktigt sjusst ändå att sitta hemma och jobba."
1"Här kommer en bild på min arbetsplats hemma."
1"Här kommer en bild på mitt hemmakontor! Kul idé och i allvarhetens namn bra att dokumentera dessa besynnerliga tider för eftervärlden. I vilket fall, jag som tagit bilden heter Linda Norbeck och arbetar hemifrån i Ängelholm. Vilket gör att min pendling minskar och jag bidrar till att minska smittspridning, förhoppningsvis. Jag tycker det fungerar fint att jobba hemma, och har egentligen kunnat göra det vid behov ganska länge oavsett pandemi. Jag jobbar hemma ett par dagar och är på plats ett par dagar i veckan. Vilket nog är det ultimata upplägget för de flesta. Att ständigt vara borta fysiskt från sin arbetsplats upplever jag och många med mig gör att man vare sig man vill eller ej blir distanserad från såväl kollegor som miljön Att ha möten digitalt fungerar också bra, även vid många deltagare men man märker av distansen som skärm och dator ändå ger." Mvh från en idag mulen och regnig utsikt hemifrån!"
1"Här kommer en bild på mitt hemmakontor. Det är jag Annika Stark som har tagit det i det radhus på Riseberga, Husie som jag bor i med min familj. Min man är föräldraledig med min yngsta son som är 15 månader och vi har inget enskilt rum där vi får plats med bord så det blir ofta att jag får flytta runt mellan ”pysselbordet” som jag sitter vid när detta foto togs och köksbordet. Lite beroende på var de andra är i huset. Det fungerar ok eftersom jag jobbar hemma varannan dag men vid långa arbetsdagar är det svårt att inte tappa fokus och leka lite med sonen i stället. "
1"Här kommer en bild på mitt hemmakontor. Jag har tagit bilden idag den 4/11 i Åkarp. För mig funkar det hur bra som helst att jobba hemifrån. Dels då mina arbetsuppgifter (även vanligtvis, oavsett pandemi eller inte) går bra att utföra hemifrån samt att jag har möjlighet till ett riktigt hemmakontor med en bra arbetsställning. I början av pandemin satt jag inte i detta rum men valde att flytta in hit då det just blir en bättre arbetsställning med ett riktigt kontorsbord. Vissa dagar kan det kännas lite ensamt, ibland har jag sällskap av vår tax Malte, som syns i bakgrunden." Tidigare namn:
1"Här kommer en bild på mitt hemmakontor. Jag tycker om att jobba hemifrån, då man slipper pendla med bil till Malmö. Saknar kommunikationsmedel, då jag bor på landet (Grönby). Tycker också att jag stressar mindre när jag jobbar hemifrån."
2"Här kommer mitt bidrag till bildinsamlingen. Jag skickar med en bonusbild också, som jag tycker fångar livet i mitt hemmakontor på ett talande sätt. :) Hemma-arbetet har varit en enorm utmaning för mig. Jag arbetar med design och växtanvändning för trädgård och park, så det har varit svårt att motivera sig till skrivbordsjobb under soliga vårdagar hemma. Mitt hem är allt annat än skrivbordsjobb. Här pågår livet: höns, kattungar, tvättkorgar, sopsortering, snuviga barn, kreativa projekt och ett ständigt utvecklande av trädgården. Så även om det till en början kändes drömmigt att jobba i mitt älskade hem, så har det visat sig förrädiskt för arbetsmoralen. Nej, jag längtade snabbt tillbaka till kontoret och de rutiner som skapats där."
2"Här kommer några bilder på mitt stökiga hemmakontor ☺ Jag jobbar som redaktör på ett förlag, och vi blev hemskickade redan i mitten av mars. Mitt hemmakontor har jag i mitt sovrum, på en gammal sekretär. Skärmen, kontorsstolen, tangentbordet och musen hämtade jag hem från kontoret när det blev ergonomiskt ohållbart att sitta på en pinnstol med en laptop. För att få en någorlunda 90-gradig vinkel till tangentbord och mus har jag byggt upp ett underlag av böcker med en ritmatta och musmatta över. Fult, men funktionellt. Att jobba hemma funkar i min bransch bra, men det är förfärligt tråkigt och oinspirerande att inte träffa mina kollegor."
2"Här kommer två bilder på mitt hemmakontor, en nybyggd lägenhet på vån 4 på Folketshusvägen i Klagshamn, Malmö. Bilderna är tagna av mig den 5 november 2020. Jag jobbar som kommunvägledare på Malmö stads Kontaktcenter och pratar med malmöbor i telefon hela dagarna. De fungerar förvånansvärt bra att arbeta hemifrån. Jag tycker det är ganska skönt att vara hemma, njuter av vår fina utsikt över Kalkbrottssjön, Öresund och bron. Det är också skönt att slippa restiden till jobbet och det blir enklare att få ihop vardagslogistiken med två barn. Men det blir lite tråkigt i längden. Jag saknar det sociala på kontoret och behöver åka dit ibland för att känna gemenskapen och inte bli helt isolerad nu i coronatider."
1"Här sitter jag och gör ett illustrationsarbete åt reklambyrån jag jobbar för. Det svåraste med att sitta hemma och jobba är att behålla fokus, det blir lätt att jag passar på att lägga i en tvätt, tömmer diskmaskinen etc. Jag har svårt att fokusera när det är rörigt runtomkring, och det är det ju ganska ofta i ett hem med två små barn🙈."
1"Här sitter min sambo och ska snart ha möte. Det funkar bra att jobba hemifrån, han har fått låna en bra stol från kontoret. Han har jobbat hemifrån sen i mars. Det enda är att vårt barn springer in och frågar när han är klar ganska ofta."
1"Har står jag framför min tillfälliga arbetsplats i hemmet. Jag har laptop som kopplas in till skärm på min arbetsplats. Nu när jag jobbar hemifrån, då jag är beordrad eftersom jag jobbar statligt, har jag fått låna skärm, tangentbord, mousetrapper och kommer snart få låna stol. Jag sitter i vårt stora rum och jobbar. Jag tar mindre pauser, jag jobbar framför datorn när jag har lunch och jag har svårt att gå för dagen. Min flextid ökar dagligen. Jag är ganska social och tycker det är tungt att jobba hemifrån alla dagar. Längtar tills jag får träffa teamet och kollegorna igen. Det är dock billigare parkeringskostnad och bensin kostnad. "
1"Hej – här står jag och jobbar hemifrån. Det funkar rätt bra men är lite jobbigt att behöva flytta runt alla grejor när barnen kommer hem och det ska lagas mat. Jag saknar kollegor och fikarummet men samtidigt är det rätt skönt att slippa pendla. I framtiden kan jag tänka mig att jobba hemma två-tre dagar i veckan och resten på kontoret, mest för att få lite social kontakt."
1"Hemarbetande Elina Lindborg ( och hunden Kompis ) i Ystad"
1"Hemarbetandes bibliotekarie från Löddeköpinge. På bilden syns Felix Sjögren, bibliotekarie på Löddeköpinge bibliotek. Fotograf är Emmili Sjögren. Tagen den 2020-12-28 och publicerad på bibliotekens instagram. Hemmajobb har inneburit mer tid med liten hemmavarande bebis vilket varit både roligt och smått enerverande. Som boendes i Malmö har det varit skönt att slippa pendla. Men den stora förlusten är det dagliga umgänget med kollegor och framförallt mötena med låntagarna!"
1"Hemarbete Covid 19. Femte dagens hemarbete pga Covid 19. Försöker variera arbetsställning och växlar mellan att stå vid köksbänk, sitta vid bord och halvligga i fåtölj. Idag har jag börjat i köket, det är skönt att stå upp och jobba lite, och köket är som soligast under förmiddagen! Hemarbete fungerar ganska bra, även om det faktum att vi är två hemarbetare + två hantverkare i huset om dagarna."
1"Hemarbete fungerar hyfsat men jag saknar kontoret och dynamiken i mötet med arbetskamrater. Slutligen, pga den andra vågen, har jag insett att jag behöver ha samma prestanda på min arbetsplats som på jobbet, varför jag har köpt dubbla datorskärmar och höj- sänkbart skrivbord. Cykeln som jag använder sommartid har jag på väggen, bakom bordet, i mitt gästrum. Och varför inte passa på att träna balans under teamsmötet...? 😀"
1"Hemifrån köket. Jobbar hemifrån då jag fått Corona. Detta är vårt kök på Skapskyttevägen i Lund. Jag arbetar annars med måleri, men det är svårt hemifrån så jag sysslar med sugrörskulpturer, och med att planera kommande utställningar vid datorn. Det är lite isolerande och jobbig situation för oss konstnärer då utställningar ställs in och skjuts upp på oviss framtid. "s
2"Hemma i vårt sovrum, min ”syhörna” en av flera arbetsplatser hemma, sitter ofta i soffan och vid köksbordet också."
1"Hemmakontoret med Anders Tegnell. En groupie (i dubbel bemärkelse) från den 14/10 2020 då jag från hemmakontoret (fönsterkarmen i mitt sovrum på Sunnanväg i Limhamn) hade möte med bla Anders Tegnell!"
1"Hemmakontor i covidtider. Detta är en skärmbild från mitt instakonto @palsi. Jag har tyvärr lyckats bli av med originalet. Bilden är tagen med självutlösare. Så fotografen är jag själv. Använder mitt instakonto som en bilddagbok och tog bilden i våras när jag började jobba hemifrån mer ofta. Jag varierar mellan att sitta hemma och gå till mitt kontor som ligger några kvarter bort. För där har jag kopiator och alla mina jobbpärmar. Jag driver företag med en kollega som bor i Lund och som har valt att hålla sig där under pandemin. Därför känns det lite ensamt på kontoret. Det är lite mysigt att sitta hemma och jobba. Det gjorde jag även innan Covid-19, när jag kände för det. Men eftersom allt är så konstigt nu och tiden "flyter omkring" så har jag ett behov av rutiner och lite variation. Min man sitter också hemma och jobbar och därför är det bra med lite andrum ibland."
2"Hemmakontor i köket november 2020 Malmö. Digitalt möte."
2"Henrik Queckfeldt försöker plugga juridik sedan mars i år, från hemmet, med fyra katter. Blandade bilder från året. Även en bild på arbetsstationen."
5"Henrik Queckfeldt försöker plugga juridik sedan mars i år, från hemmet, med fyra katter. Blandade bilder från året. Även en bild på arbetsstationen."
2"Hur det fungerar att jobba hemifrån: Det är utmanande, då vi har en 10 månader bebis hemma. Vi har ingen självklar plats i hemmet där vi kan gå undan som kan agera kontorsplats. Vi försöker variera oss, flytta runt, göra det mysigt, tända lite ljus och spela bra musik. Det är viktigt för mig att ha städat, då känner jag mig lugn och kreativiteten är som bäst."
1"Hur det fungerar att jobba hemifrån: Det går alldeles utmärkt att jobba hemma. Jag har min hemmaarbetsplats i matsalen, och det är ganska mysigt att sitta här och kunna se naturen utanför fönstret. Även min man jobbar hemma. Vi har fördelen att vi båda kan båda stänga om oss och sitta ostörda, men ändå äta lunch tillsammans när det passar. Alla möten är via Teams och det fungerar mycket bra - det känns som att mötena blivit så mycket mer effektiva. En annan fördel är att jag nu inte behöver pendla (mer än när det är alldeles nödvändigt för mig att vara på plats på kontoret rent fysiskt) – jag har två och en halv timmes enkel resa till mitt arbete. Jag har fått mer kvalitetstid med familjen och det känns tryggt och bra att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och jobba hemma och undvika onödiga pendlingsresor."
1"I mitt barns rum som har blivit ett kontor"
1"Jag arbetar på Swansons Travel, en researrangör med USA som specialitet. Det är tungt och vi vet inte om vi kommer att överleva pandemin.. Just nu är vi permitterade 80% så två eftermiddagar i veckan arbetar vi. Min sambo arbetar på IKEA och dom har fullt upp och han har haft 100% hemmakontor sen i maj och det fungerar mycket bra tycker han. För egen del saknar jag kollegorna och har inte full tillgång till alla system hemifrån men eftersom vi även arbetar på kontoret ibland så står jag ut med det och håller tummarna för att mitt företag överlever denna unika tråkiga period!"
1"Jag arbetar som beredskapssamordnare på Stadskontoret; Malmö stad. Min sambo som arbetar som dietist på Sus kom hem till denna syn kl 16.15 idag. Bilden är tagen i våran lägenhet i köket där jag alltid sitter nu under tiden då vi arbetar så mycket hemifrån pga Covid-19. Mina ordinarie kollegor har ersatts med två nya kollegor som mestadels bara gillar att titta på då jag arbetar om man säger så!"
1"Jag är inne på min tredje vecka av isolering på grund av att jag själv varit sjuk (ej covid) och på grund av att en kollega insjuknat o Covid. Det är konstigt att jobba hemma på heltid men skönt att slippa utsättas för smitta. "
1"Jag är lärare på en högstadieskola i Helsingborg och tycker det funkat bra med undervisning på distans. Jag har riggat mobilen i stativ på en uppochnervänd pall över whiteboarden så eleverna ser vad jag skriver där. Och så är eleverna med på bild på datorn under tiden. När jag jobbar med hudvård och makeup försvinner whiteboarden och istället riktas ljus och kamera mot mig för att kunna utbilda kunderna i mötet. :) Distans är både roligt och bekvämt. Viktigt dock att komma utanför dörren och röra sig då och då. För att rensa skallen och hålla kroppen igång. Tack för visat intresse. :) i veckan återgår vi till undervisning i klassrum, halva klassen där och andra halvan hemma på distans"
1"Jag bifogar den men skickar också med ett par andra bilder som inte har #hemmakontor men som är det och som kanske säger ännu mer om samtiden. Det är när jag arrangerar filminspelning i vardagsrummet för att kunna utbilda lärare på distans. Vad jag tycker om att arbeta på distans: Jag trivs oförskämt bra med att jobba hemifrån. Jag ser stora fördelar med att ha ett arbete där det är möjligt. Självklart saknar jag den sociala biten med kollegorna men samtidigt blir mitt arbete mer effektivt hemifrån."
1"Jag går en jättebra slöjdhandledarutbildning, men har fått retirera hem till vardagsrummet iom de förhöjda restriktionerna i Uppsala. Det är MYCKET trevligare att komma iväg till hemslöjdens lokaler än att sitta hemma i vårt vardagsrum."
1"Jag har det mysigt mitt bland barnens pyssel och med mitt goda kaffe. Men det blir lite ensamt i längden."
1"Jag har jobbat hemifrån väldigt mycket sedan den 13 mars och det har tagit månader att skapa hemmakontoret på bilden - jag började med att sitta i soffan med laptopen i knäna och slutade med ett fullt utrustat kontor inklämt i hörnan mellan soffan och den öppna spisen och med min favoritmålning rakt framför ögonen på mig. Vi är ett hushåll på 2 vuxna utan barn men hemmakontoret har skapat en hel del konflikter i familjen ändå, inte minst just kring placering och utseende på mitt hemmakontor. Det är långt ifrån över så det blir intressant att se vart jag ska ta vägen näst..."
1"Jag har jobbat hemma ungefär varannan dag, fram till restriktionerna skärptes. Nu jobbar jag hemma så mycket jag kan och åker till kontoret om jag måste. Det har fungerat bra. Jag är mer effektiv när jobbar men saknar mina kollegor, det sociala, även om vi träffas över teams 😊"
2"Jag har tre hundar varav två har fastnat på bild under arbetsdagen. 😊 Inget ont som inte för något gott med sig! Att jobba hemifrån har gett mig en ny vardag, med avsevärt mindre stress. Att slippa transporttider och resor, att kunna gå ur sängen till sitt ”kontor”, att ha effektivare digitala möten och att ha möjligheten att köra både tvätt- och diskmaskin under tiden man jobbar har gett mig mer tid och även mer fritid även om jag arbetar fler timmar. En vinst för både mig och min arbetsgivare. Jag har lärt mig hantera fler digitala verktyg som jag definitivt kommer att fortsätta använda i framtiden. Att jag dessutom kan leka med mina hundar på min kafferast är en bonus! Så för mig har hemmaarbetet definitivt haft fler positiva effekter än negativa, även om det ska bli roligt att få träffa och krama om mina kollegor när vi kan."
1"Jag har tre hundar varav två har fastnat på bild under arbetsdagen. 😊 Inget ont som inte för något gott med sig! Att jobba hemifrån har gett mig en ny vardag, med avsevärt mindre stress. Att slippa transporttider och resor, att kunna gå ur sängen till sitt ”kontor”, att ha effektivare digitala möten och att ha möjligheten att köra både tvätt- och diskmaskin under tiden man jobbar har gett mig mer tid och även mer fritid även om jag arbetar fler timmar. En vinst för både mig och min arbetsgivare. Jag har lärt mig hantera fler digitala verktyg som jag definitivt kommer att fortsätta använda i framtiden. Att jag dessutom kan leka med mina hundar på min kafferast är en bonus! Så för mig har hemmaarbetet definitivt haft fler positiva effekter än negativa, även om det ska bli roligt att få träffa och krama om mina kollegor när vi kan."
1"Jag heter Anette Gjörloff Wingren och arbetar hemma en stor del av tiden i pandemin. Jag använder strykbrädan som höj- och sänkbart databord och har ”verktygen” för pausgymnastik på golvet bredvid mig. Det fungerar bra!"
1"Jag heter Liza Grozman och det här är mitt hemmakontor i köket. Jag började att jobba på distans för två år sedan men när corona bröt ut, övergick alla mina aktiviteter som universitetsstudier till att vara online. Det är faktiskt jättejobbigt eftersom mitt hus nu blev en plats där jag jobbar men inte kopplar av."
1"Jag heter Mona Jesperson och arbetar i vanliga fall på Malmö GrF Språkcentralen/modersmålsenheten. I somras gjorde vi iordning ett av våra utflugna döttrars rum till en systuga åt mig. Vi köpte ett höj- och sänk-bart skrivbord och en saldelstol. Nu är det mitt hemmakontor och syendet får fortsätta vara i källaren. Det går bra att arbeta hemma då jag har en bra arbetsplats. Med en extra skärm, tangentbord och mus så har jag det som på mitt kontor. Det som fattas här på östra Söderkulla är kollegorna men samtidigt har jag sällskap av Golden Retrievern Jeppson!"
1"Jag som tagit bilden heter Sandra Tauberman och i mitt yrke som Kvalitets- och Utvecklingschef jobbar jag hemifrån i Malmös fd anrika restaurang Anno1900 som jag sedan 3 år omvandlat till min bostad. Platsen för mitt "hemmakontor" består av varierande chesterfieldsoffor samt mitt stora barockbord i köket. Estetiskt tilltalande men en ergonomisk katastrof. Såklart kan det vara långtråkigt och påfrestande att enbart sitta framför en skärm och försöka upprätthålla någon form av socialt nerv i mitt arbete men det finns också perspektiv som jag uppskattar med det. Att glida upp 10 minuter innan dagens pass börjar, att med kameran och mikrofon avslagen sätta på kaffe samtidigt som första mötet börjar, dra runt i mysbyxor och raggsockar. Det är lugnt och tyst. Jag blir också medveten om hur mycket annat tiden fylls med på en arbetsplats som faktiskt inte bidrar till verksamheten. 6 timmar hemma och 6 timmar på kontor med andra människor omkring sig genererar i så totalt olika resultat. Kanske skulle många arbetsplatser framgent tjäna både socialt och ekonomiskt på att inte ha som norm att arbetstiden är platsförlagd. Jag är också mycket medveten om vilken ynnest det är att faktiskt ha ett arbete där jag KAN sitta hemma för att skydda mig och andra från smitta. De yrkesgrupper som är nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera har inte den möjligheten och är därmed i mest utsatta."
1"Jobba hemma. Bilden e tagen i min dotters rum Jag avskyr att jobba hemma Trött av att bara ha online kollegor Saknar riktiga kollegor -kompenserar med barbies Ont i ryggen, ont i ögonen... Jag vill till kontoret!!!!!"
1"Jobba hemma. Här är det meningen att jag ska få något gjort. Det går sådär. Bilden är tagen av mig, hemma."
1"Jobba hemma i Corona! Tid: ca 11.20 Plats: Slottstaden, Malmö Hund: Annie, 1 år och landseer Dagens hemarbetsplats: vardagsrummets gröna fåtölj."
1"Jobbar hemifrån i Trelleborg. Jobbar med sociala medier men just här tog jag en te paus och organiserade i min analoga kalender. Katten Lillebror är glad att jag jobbar hemma. För mig fungerar det bra att jobba hemma. Men jag saknar social input och arbetskamrater. "
1"Jobbar hemifrån vissa dagar och då har jag "hjälp". Jobbar i Malmö stad."
1"Julmys på hemmakontoret under coronatider. December 2020"
1"Katten smulan tycker att matte borde kela med henne när hon nu ändå är hemma 🙂 "
1"Kollegan: Barbie Boo. Bilden tagen Falsterbo under maj månad!"
1"Kontor"
1"Kontoret i datarummet. Att jobba hemifrån är inget nytt för mig eftersom jag under många år har haft mitt jobb på en annan ort och haft en överenskommelse med arbetsgivaren att få jobba hemifrån några dagar i veckan. Men under pandemin har det förstås blivit fler dagar i veckan än tidigare, dock inte heltid hemifrån. Jag har två "kontorsplatser" hemma. Medan sambon och barnen är i skolan jobbar jag helst vid köksbordet där jag kan breda ut mig mer med papper och böcker. Då dottern kommer hem från skolan på eftermiddagen vid 14-15-tiden förflyttar jag mig oftast till vårt gästrum där vår stationära dator står. Där jobbar jag också om jag håller på med rapportskrivning, transkribering eller när det är zoom/temas/skype-möten och jag vill kunna stänga dörren. Den stora skillnaden nu är väl att det också är många andra som jobbar hemifrån och att det har blivit mera digitala möten. Tidigare ringde man varandra nu bokar man in ett möte via någon digital kanal. Det kändes lite ovant och obekvämt i början men nu börjar jag uppskatta det allt mer. Visst det kan inte ersätta ett fysiskt möte men det funkar bra i arbetet. Det jag saknar är fikapauserna med kollegorna - det dagliga pratat om såväl jobbfrågor som annat. Jag saknar den dagliga rörelse det innebär att ta sig till och från jobbet, gå till bilen, gå till kopiatorn etc, jag försöker ta en promenad på lunchen men det blir som inte samma sak. Samtidigt är det skönt att inte behöva köra till jobbet, jag har 75 km till min arbetsplats, så jag sparar både energi, tid, bränslekostnader och på miljö genom att jobba hemifrån. Självklart är det ibland svårare att få arbetsro hemma t.ex. då barnen, som är 10 år och 8 år, kommer hem från skolan. De kommer in och ställer frågor, vill berätta något och har kanske med sig någon kompis etc. Som tur är slutar sambon 15.30 så han brukar få ta ansvar för dem medan jag jobbar klart och slutar väl 16.30-tiden.""Kontoret i datarummet. Att jobba hemifrån är inget nytt för mig eftersom jag under många år har haft mitt jobb på en annan ort och haft en överenskommelse med arbetsgivaren att få jobba hemifrån några dagar i veckan. Men under pandemin har det förstås blivit fler dagar i veckan än tidigare, dock inte heltid hemifrån. Jag har två "kontorsplatser" hemma. Medan sambon och barnen är i skolan jobbar jag helst vid köksbordet där jag kan breda ut mig mer med papper och böcker. Då dottern kommer hem från skolan på eftermiddagen vid 14-15-tiden förflyttar jag mig oftast till vårt gästrum där vår stationära dator står. Där jobbar jag också om jag håller på med rapportskrivning, transkribering eller när det är zoom/temas/skype-möten och jag vill kunna stänga dörren. Den stora skillnaden nu är väl att det också är många andra som jobbar hemifrån och att det har blivit mera digitala möten. Tidigare ringde man varandra nu bokar man in ett möte via någon digital kanal. Det kändes lite ovant och obekvämt i början men nu börjar jag uppskatta det allt mer. Visst det kan inte ersätta ett fysiskt möte men det funkar bra i arbetet. Det jag saknar är fikapauserna med kollegorna - det dagliga pratat om såväl jobbfrågor som annat. Jag saknar den dagliga rörelse det innebär att ta sig till och från jobbet, gå till bilen, gå till kopiatorn etc, jag försöker ta en promenad på lunchen men det blir som inte samma sak. Samtidigt är det skönt att inte behöva köra till jobbet, jag har 75 km till min arbetsplats, så jag sparar både energi, tid, bränslekostnader och på miljö genom att jobba hemifrån. Självklart är det ibland svårare att få arbetsro hemma t.ex. då barnen, som är 10 år och 8 år, kommer hem från skolan. De kommer in och ställer frågor, vill berätta något och har kanske med sig någon kompis etc. Som tur är slutar sambon 15.30 så han brukar få ta ansvar för dem medan jag jobbar klart och slutar väl 16.30-tiden."
1"Kontoret i köket. Att jobba hemifrån är inget nytt för mig eftersom jag under många år har haft mitt jobb på en annan ort och haft en överenskommelse med arbetsgivaren att få jobba hemifrån några dagar i veckan. Men under pandemin har det förstås blivit fler dagar i veckan än tidigare, dock inte heltid hemifrån. Jag har två "kontorsplatser" hemma. Medan sambon och barnen är i skolan jobbar jag helst vid köksbordet där jag kan breda ut mig mer med papper och böcker. Då dottern kommer hem från skolan på eftermiddagen vid 14-15-tiden förflyttar jag mig oftast till vårt gästrum där vår stationära dator står. Där jobbar jag också om jag håller på med rapportskrivning, transkribering eller när det är zoom/temas/skype-möten och jag vill kunna stänga dörren. Den stora skillnaden nu är väl att det också är många andra som jobbar hemifrån och att det har blivit mera digitala möten. Tidigare ringde man varandra nu bokar man in ett möte via någon digital kanal. Det kändes lite ovant och obekvämt i början men nu börjar jag uppskatta det allt mer. Visst det kan inte ersätta ett fysiskt möte men det funkar bra i arbetet. Det jag saknar är fikapauserna med kollegorna - det dagliga pratat om såväl jobbfrågor som annat. Jag saknar den dagliga rörelse det innebär att ta sig till och från jobbet, gå till bilen, gå till kopiatorn etc, jag försöker ta en promenad på lunchen men det blir som inte samma sak. Samtidigt är det skönt att inte behöva köra till jobbet, jag har 75 km till min arbetsplats, så jag sparar både energi, tid, bränslekostnader och på miljö genom att jobba hemifrån. Självklart är det ibland svårare att få arbetsro hemma t.ex. då barnen, som är 10 år och 8 år, kommer hem från skolan. De kommer in och ställer frågor, vill berätta något och har kanske med sig någon kompis etc. Som tur är slutar sambon 15.30 så han brukar få ta ansvar för dem medan jag jobbar klart och slutar väl 16.30-tiden."
1"Lerhund"
1"Marcus Marcussons hemmakontor, använt som arbetsplats under coronapandemin."
1"Min bidrog till museum. På Pandemia tidens. Det är ett sett att vara med mina barnbarn, som jag kan inte träffa. Jag med min ensamhet på grund av Pandemi, försöker att ha mina barnbarn i mina tänkarna. Med papel mache hjälper att krama de, när jag jobbar är som jag har de hemma oss mej. Jag känner deras kärlekens."
1"Min bild är tagen 9/11/2020, i mitt studentkorridorsrum på Kristianstads nation i Lund och det är jag som är fotografen. Jag tycker att det är stundtals ensamt, oinspirerande och nästintill overkligt att studera hemifrån. Detta är inte så jag tänkte mig min tid på universitetet. Men, jag ska givetvis inte låta det negativa ta över helt och hållet - en dag kan man nog dra lärdom av allt detta."
1"Mitt företag var väldigt tidiga med Corona-åtgärder och en del började arbete hemifrån redan i början mars och sedan dess har vi inte varit samlade fysiskt en enda gång (12st). I början var det lite ovant att ställa om till alla digitala möten men snart ett år senare känns det vansinnigt med all tid man lagt på att åka runt och ta fysiska möten i tid och otid. Det har blivit väldigt tydligt vilka möten som kommer bli fysiska och vilka som kommer bli digitala i framtiden. Vi kommer förmodligen aldrig mer att gå tillbaka till kontoret på heltid för en del arbetsuppgifter är definitivt mer effektivt att höra hemma i lugn och ro. Dock saknar man de snabba tempot med spontana idéer som haglar i korridorer när alla är på plats. Alla härliga skratt och trevliga fredagsluncher på stan. Det bästa med hemarbetet rent personligt har absolut varit att den efterlängtade hunden äntligen kunde bli verklighet. Valptiden har varit fantastisk att kunna följa i lugn och ro och Leon kommer vara ett år innan det dags att gå tillbaka till kontoret (OM vi kommer kunna följa planen att gå tillbaka efter sommarsemestern). Och ärligt...hur najs är det inte att glida runt med träningsbyxor/mjukisbyxor och en blus/tröja hela dagarna och slippa tajta jeans och strikta kavajer."
1"Mitt hemmakontor är soffan. Inte så ergonomiskt men jag jobbar inte så mycket just nu ändå."
1"Mitt namn är Marina Meckenheim och jag bidrar med en bild på min syster, Lisette Meckenheim, som under hela våren och hösten jobbat hemma så gott som dagligen. Hennes arbetsgivare, Örtofta Sockerbruk, har uppmanat sina anställda att jobba så mycket som möjligt hemifrån med digitala möten. Lisette har dock behövt besöka sin arbetsplats vissa dagar i veckan. Hennes köksbord har blivit hennes hemmakontor. Arbetsuppgifterna har kunnat skötas mycket tack vare att ingen är nyanställd och att nödvändiga fabriksbesök har fått genomföras. Arbetsdagarna har ofta blivit längre då jobb och fritids gränsen suddas ut och de har mycket att göra. Samtidigt har hon inte behövt att lägga sin tid på pendling. Eftersom nästan allt sker digitalt (möten och dokument) blir det mycket skärmtid och fritiden läggs till utomhusaktivitet i möjligaste mån. Bilden är tagen i Lisettes kök i en lägenhet i Rörsjöstaden, Malmö. Den är tagen i december v. 49, år 2020. Fotograf är Marina Meckenheim"
3"Mitt privata kontor i hemmet. Fungerar bra att arbeta hemma. Saknar kollegor och vardagsmotion."
1"Morgonmöte med videokameran avstängd. Livet under Coronapandemin är annorlunda... Skönt, för allt är mycket lugnare, men tråkigt för att allt är mycket lugnare."
1"När fotot togs hade jag just tappat ett par matevent som skulle bli inställda på grund av pandemin. Jag hade alltså blivit av med en tredjedel av de uppdrag jag arbetar med som egenföretagare. Men från en dag till en annan händer det saker. Jag kunde istället tacka ja till ett uppdrag som jag aldrig skulle ha hunnit med annars, översätta ett ganska omfattande brädspel. Sagt och gjort satte jag tänderna i det och uppdragen från spelbolaget har sedan dess fortsatt rulla in. Just detta foto är taget när jag översätter spelet, sitter skrivandes i en soffa och har bullat upp med förmiddagskaffe och skorpor som min man har fixat. Han sitter själv i rummet bredvid och arbetar hemifrån sedan mitten av mars 2019. Vi har försökt skapa mysiga rutiner att komma in till varandra med kaffe klockan 10 och 15 varje dag. Så att arbeta hemifrån var till en början otroligt mysigt och lite lyxigt nästan. Det var även en skön känsla att vara hemma när barnen kom hem från skolan. Fast det har de tröttnat på just nu (i januari 2021), dvs att det alltid är någon hemma som frågar hur dagen har varit. Det är inte så kul i längden med föräldrar som undrar hur det är i livet "utanför" och att aldrig få vara helt ensam hemma. Jag tycker fortfarande att det är mysigt och faktiskt mer produktivt än vad jag anade, att arbeta hemifrån. Jag har även olika arbetsplatser beroende på vilket uppdrag jag arbetar med, så lite omväxling förnöjer ;-). Det hjälper ju även för ergonomin."
1"När jag var ledig från mitt jobb som undersköterska EN dag så jobbade jag hemma med mitt andra jobb som Hälso och kost rådgivare, samtidigt som jag avnjöt en hälsosam frukost med smoothie och alovera/örtte med mina hundar och katter. Att jobba hemma med kost går bra men saknar biten med hälsa där man kunde träna ihop live, men vi kör träning i grupp/grupper för nya och gamla medlemmar genom zoom nu och det fungerar jätte bra."
1"På fredagar har vi i vår grupp ”huvudbonadsfredag”, därav cykelhjälmen på mig. Att jobba hemma känns helt ok för min del eftersom jag jobbar ca 50% hemma och 50% på min arbetsplats. Det som är fördelen med att ha en arbetsplats att gå till är att det blir tydligare skillnad mellan hemma och jobbet och att den sociala biten på arbetsplatsen känns viktig. Det är lättare att upprätthålla strukturer av privat och arbete med någonstans att gå på dagarna. Jag trivs på mitt arbete och vill gärna se det här som ett undantag." Bilden skickades in av Mats Gustavsson.
1"Så här ser det ut hemma hos mig i mitt radhus i Malmö när jag jobbar hemma. Den stora datorn är min egen privata Mac. Min laptop, som är min arbetsdatorer, har jag på ett särskilt laptopställ som gör att datorn kommer upp i ögonhöjd. Till det har jag ett separat tangentbord med mus. Till vänster om laptopen syns en portabel högtalarpuck som är bra när man sitter i digitala möten. Ljudet blir mkt bättre än det vanliga datorljudet. Skrivbordet var en gång i tiden min farfars fars. Han var kyrkoherde i Blekinge och många söndsgspredikningar har författats vid detta skrivbord. Nu blir det annat som skrivs vid skrivbordet. Fotot har jag tagit själv. Peter Wahlström, utbildningschef, Förskoleförvaltningen." Bilden inkom till Malmö Museer 2020-11-05.
2"Så här ser min arbetsplats ut under denna märkliga höst. Både arbetsmiljön, dvs stolar och bord samt dagens lunch har en hel del att förbättringsområden att se över om det skulle visa sig bli långvarigt..."
1"Så här ser min hemarbetsplats ut. Här kan jag sitta avskilt utan att bli störd av annan familjemedlem som också arbetar hemifrån. Så här långt positivt, får det sociala på jobb med tre dagar på jobb och tre dagar hemarbete osv. osv. Som grädde på moset har jag snabbare nät (fiber) hemma än på jobb!!!"
1"Så här ser mitt hemmakontor ut när jag har möten. Jag bor på landet i en liten by som heter Alberta mosse. Jag jobbar inte hemifrån hela tiden men försöker göra det ett par dagar i veckan. Varje morgon har jag kort teamsmöte med utställningsproducenterna."
1"Så här ser mitt hemmakontor ut när jag har möten. Jag bor på landet i en liten by som heter Alberta mosse. Jag jobbar inte hemifrån hela tiden men försöker göra det ett par dagar i veckan. Varje morgon har jag kort teamsmöte med utställningsproducenterna."
3"så jär var min köäddel i dag .Städning på torpet fönsterputs och golvtorkninh och väggsopning Vårstädning Jeans minns jsg imte när de inköptes men har vstit avklippta i ca 10 år tröjan har samma historia .Skorna är köpta nya på Trendi i Perstorp åxå minst 20 år gamla. Nsturbilden visar lite av gården på torpet klädvalet blir därefter. Men vi är för oss själva och jobbar fikar vilar och jobbar .kommer vid 10 tiden hem vid 16 tiden Jag brukar hålla veckoklädsel hemma. Men ska jag ut bland människor så är de annorlunda . Kommer bilder på de åxå "
1"Sjukt bra med strykbräda"
1"Skickar en uppdaterad bild på hemmakontoret!"
1"Skönt att kunna variera sitt arbete när man jobbar hemma. Behövde göra bokföringen men samtidigt sändes vinterstudion på tv. Så bokföringen blev väldans mycket roligare. Man får göra de små förändringarna när man inte ger sig ut varje dag. Som att flytta kontoret till soffan."
2"Skrivbord i vardagsrummet eftersom min man sitter i vårt arbetsrum. Jobba hemifrån från min eller min danska mans bostad fungerar ok. Mitt jobb är mycket video möten även innan Covid-19. Dock ger gränsernas öppning och stängning problem och skattepolitiken ger mer resande. Öresundsregionen kommer att gå tillbaka igen efter detta."
1"Två vuxna som jobbar hemifrån, så när det är möte blir det till att sätta sig i mötesrummet för avskildhet."
5"Under våren 2020 höll Kulturskolan sin undervisning digitalt. Här syns min då 11 årige son Otto när han har fagottundervisning digitalt."
6"Under våren 2020 höll Kulturskolan sin undervisning digitalt. Här syns min då 9 årige son Ruben när han har dramaundervisning digitalt."
2"Vad jag tycker om att arbeta på distans: Jag trivs oförskämt bra med att jobba hemifrån. Jag ser stora fördelar med att ha ett arbete där det är möjligt. Självklart saknar jag den sociala biten med kollegorna men samtidigt blir mitt arbete mer effektivt hemifrån."
1"Var: I mitt matrum i mitt radhus i östra Malmö Hur funkar det: Jag tycker det funkar sådär. Jag trivs hemma, men vill vara ledig när jag är där och jobba när jag är på min riktiga arbetsplats. Får jag saker gjorda när jag jobbar hemma? Ja, absolut, men det sociala sammanhanget fattas mig. Mår inte bra av isoleringen."
5"Vårt hemmakontor."
31"Vi arbetar och går i skolan hemma, två vuxna, en fjortonårig dotter och två katter. Visst är det mycket speciellt att både arbeta och plugga hemma men vi har hittat rutiner som fungerar för oss alla. För det mesta. Vad är utmaningen då? Att skilja på jobb och vardag, att se till att jobb och skola plockas undan på kvällen men också att se till att allt är så mycket som vanligt som möjligt. Gå upp i vanlig tid och äta frukost till exempel. I början var det mysigt att gå i mjukiskläder men efterhand har den känslan avtagit! Det är också en utmaning när alla har videomöten samtidigt och det pratas från alla håll på olika språk. Och sen har vi plötsligt fått två nya medarbetare, Charlie och Bowie. Det är nog den största och bästa skillnaden. Charlie är en bengalflicka och Bowie en bengalragdollflicka. De är med på digitala möten, ser till att dokument raderas när de hoppar upp på tangentbordet, tuggar på sladden till hörlurarna eller vägrar att flytta sig från kontorsstolen. Det är inte heller så dumt att ha en varm och spinnande katt i knäet under ett långt möte, plötsligt känns det svåraste möte lättare. Att ha två katter som vandrar runt på hemmakontoret är så härligt och en av de saker som vi alla kommer att sakna när det väl är dags att flytta tillbaka till det ordinarie kontoret och skolan igen."
1"Vi arbetar och går i skolan hemma, två vuxna, en fjortonårig dotter och två katter. Visst är det mycket speciellt att både arbeta och plugga hemma men vi har hittat rutiner som fungerar för oss alla. För det mesta. Vad är utmaningen då? Att skilja på jobb och vardag, att se till att jobb och skola plockas undan på kvällen men också att se till att allt är så mycket som vanligt som möjligt. Gå upp i vanlig tid och äta frukost till exempel. I början var det mysigt att gå i mjukiskläder men efterhand har den känslan avtagit! Det är också en utmaning när alla har videomöten samtidigt och det pratas från alla håll på olika språk. Och sen har vi plötsligt fått två nya medarbetare, Charlie och Bowie. Det är nog den största och bästa skillnaden. Charlie är en bengalflicka och Bowie en bengalragdollflicka. De är med på digitala möten, ser till att dokument raderas när de hoppar upp på tangentbordet, tuggar på sladden till hörlurarna eller vägrar att flytta sig från kontorsstolen. Det är inte heller så dumt att ha en varm och spinnande katt i knäet under ett långt möte, plötsligt känns det svåraste möte lättare. Att ha två katter som vandrar runt på hemmakontoret är så härligt och en av de saker som vi alla kommer att sakna när det väl är dags att flytta tillbaka till det ordinarie kontoret och skolan igen."
1"Vi arbetar och går i skolan hemma, två vuxna, en fjortonårig dotter och två katter. Visst är det mycket speciellt att både arbeta och plugga hemma men vi har hittat rutiner som fungerar för oss alla. För det mesta. Vad är utmaningen då? Att skilja på jobb och vardag, att se till att jobb och skola plockas undan på kvällen men också att se till att allt är så mycket som vanligt som möjligt. Gå upp i vanlig tid och äta frukost till exempel. I början var det mysigt att gå i mjukiskläder men efterhand har den känslan avtagit! Det är också en utmaning när alla har videomöten samtidigt och det pratas från alla håll på olika språk. Och sen har vi plötsligt fått två nya medarbetare, Charlie och Bowie. Det är nog den största och bästa skillnaden. Charlie är en bengalflicka och Bowie en bengalragdollflicka. De är med på digitala möten, ser till att dokument raderas när de hoppar upp på tangentbordet, tuggar på sladden till hörlurarna eller vägrar att flytta sig från kontorsstolen. Det är inte heller så dumt att ha en varm och spinnande katt i knäet under ett långt möte, plötsligt känns det svåraste möte lättare. Att ha två katter som vandrar runt på hemmakontoret är så härligt och en av de saker som vi alla kommer att sakna när det väl är dags att flytta tillbaka till det ordinarie kontoret och skolan igen." "Vi arbetar och går i skolan hemma, två vuxna, en fjortonårig dotter och två katter. Visst är det mycket speciellt att både arbeta och plugga hemma men vi har hittat rutiner som fungerar för oss alla. För det mesta. Vad är utmaningen då? Att skilja på jobb och vardag, att se till att jobb och skola plockas undan på kvällen men också att se till att allt är så mycket som vanligt som möjligt. Gå upp i vanlig tid och äta frukost till exempel. I början var det mysigt att gå i mjukiskläder men efterhand har den känslan avtagit! Det är också en utmaning när alla har videomöten samtidigt och det pratas från alla håll på olika språk. Och sen har vi plötsligt fått två nya medarbetare, Charlie och Bowie. Det är nog den största och bästa skillnaden. Charlie är en bengalflicka och Bowie en bengalragdollflicka. De är med på digitala möten, ser till att dokument raderas när de hoppar upp på tangentbordet, tuggar på sladden till hörlurarna eller vägrar att flytta sig från kontorsstolen. Det är inte heller så dumt att ha en varm och spinnande katt i knäet under ett långt möte, plötsligt känns det svåraste möte lättare. Att ha två katter som vandrar runt på hemmakontoret är så härligt och en av de saker som vi alla kommer att sakna när det väl är dags att flytta tillbaka till det ordinarie kontoret och skolan igen."
2"Vi har tampats sedan början på mars Totte och jag. Kampen om vems skrivbord och ritningar det är. Filten duger icke, trotts den är mycket mjukare."
1"Vill gärna bidra med foto från mitt ”hemma kontor”. Dessa bilder är tagna av min sambo Andreas Roberger som är pappaledig samtidigt som jag arbetar hemifrån. Det är tagna i Bulltofta Friluftstad där vi bor." Inskickad av Louise Appelros.
1"Vill gärna bidra med foto från mitt ”hemma kontor”. Dessa bilder är tagna av min sambo Andreas Roberger som är pappaledig samtidigt som jag arbetar hemifrån. Det är tagna i Bulltofta Friluftstad där vi bor." Inskickad av Louise Appelros.
15 lerfigurer
17. Väska En fiskare tappade sin väska när han dök efte- sin tallrik som han tappade när han simmade med sin delfin kompis LO 5 år
1Aarons Stenklubba Aaron Kung Aaron som regerade i Norden 1462 - 1501 använde detta som brödkniv. Andra majestät var imponerade över hur bra den var och kopierade detta. Aaron
1Amerigo Vespucci Kopia på kungens "båt" som sjönk utanför Cabo Corso som var Sveriges koloni 1650 Man tror lasten innehöll 250.000 guldmynt. Karim
1Arabisk text:
1boemerrang ik kan met het speelen met de boemerrang 🙂 Julius
1Brudens förnamn stavas Brita. Modern hette Gertrud Becher. Datum är 1943-08-06 och platsen är Tyska kyrkan, Marietorps allé, vilken tjänade som församlingskyrka åt Slottstaden fram till att den nuvarande församlingskyrkan, S:t Andreas, vid Fridhemstorget byggdes.
1dagert ish thing in dubai they whent pearl [diveing] long ago and tradid it for something els so maby ist was for protection under water bruno
1DOLKA1 MM049377
1Dolk MM 044375 För de är vassa. Jag tycker om att tälja med vassa knivar Jonah 6 år
1Dolphin jaw, no number Jag tyckte föremålet var intressant eftersom det shockade mig när jag läste om vad det faktiskt var för något. Emma En dag var en kvinna ute och simmade när något plötsligt drogs igenom hennes hår. Hon plockade upp föremålet och undrade vad det var för någon tandad pinne hon hittat. Hon tog med föremålet hem till sin far och där hon till sin förvåning fick reda på att det hon hade hittat var i själva verket en käke från en delfin. Kvinnan tyktte föremålet var praktiskt för att få ut knutar ur håret och fortsatte därmed att använda den. Och det var så kammen uppfans
1Eddie
1ett fint ankare den har fina pälor den har fina snekor Cloette
1Fartyg Jag gillar piratskeppet Den heter skattpiratskeppet Jag har (ryssk) gubbar till den Jag gillar att det är små /... Valentino
1FJÄDER į AG GILLAR FJÄDRAR: CARL MIKAEL.
1Flaskskepp För att Jag tycker om skepp. Och den är väldigt fin. alice silva
1Foto på hemmakontor, Maria Ohlsson. "Bilden är tagen av min man Henry Kjönsberg, efter att han hjälpt mig installera två skärmar, tangentbord, mus och docka till datorn. När pandemin startade började jag jobba hemma direkt (jobbar på en myndighet). Jag hade ingen arbetsplats hemma första 10 månaderna utan satt i soffan eller vid köksbordet med min lilla laptop. Det var inte bra i längden, men när äldste bonussonen flyttade ut fick jag äntligen min arbetsplats, mitt hemmakontor :)!"
1Good for 1 Bounty chocolate 2 Thai curry 3 /... 4 cream 5 Pina colada
1HAVET BADA I HAVET NOHA & NAHI ADELSON
1Jude Ancestor of Seacreatures [2] Harry hornfish [2] Shell spiky Snail ancestor of a [1] Whale + a Crocodile Jude
1Justin
1Kniv /... DOM Är /... SPENANDE MALTE EKSTRÖM
1korall MM 063193:014 Den är Fin. för Den fårx mig att ƒänxk på min Bästis Tove. Tove har ƒvå olika koraller. Maj nellsjö. 8 år
1Kotte Hubba → Bubba Klubba På stenåldern använde man den för att visa att man var Hövding och för att skydda sig och kriga. Stor och cool tycker jag. Hubba → Bubba Klubbu Elma
1Kritpipa. MSM 1999.022:01 Den här kritpipa är superbra att jag skulle skaffa en sån /,,, En kille ville ha en kritpipa och pappa skaffade den till honom. Vira Vira Stockholm
1Kritpipa För den ser nästan ut som en orm. Och den har ett ansikte. Jag tror den användes som en vanlig, pipa. Fast rolig form. Ida
1Längs kanalen går Norra Tvärgatan som 1900-1901 blev Drottninggatan. Vid hörnet till Östra Kanalgatan har rivning av alla gathusen i kv Sparven börjat för den bredare Drottninggatan.
3Lerfigur
1Målat snäckskal Jag gillar att det är som 2 konstverk som gått ihop. Snäckskalet som kommit från naturen och målningen som skapats av en människa Nicole Jag tror snäckan var en gåva från någon boende på en polynesisk ö. Kanske från någon som utvecklade en stark relation med hen som åkte båten. Jag tror snäckan skulle vara en sorts påminnelse så att personen inte skulle glömma sina äventyr på Polynesien.
1MSM 1983.026 För att den kommer från någon annan människa! och man inte vet vem! Maja
1MSM 1998.015:02 Fina snäckor, tänker på havet och vår farfar som är sjökapten. när vi ser det. HEDVIG o MÄRTHA DROTT
1Person Dog Sailing boat
1Pilar För att de ser coola ut. Jag tror de har använts för jakt och försvar. Bastian 10 år
1Pipa Denna pipa har varit på intressanta & mörka resor
1Pipa Denna pipa har varit på intressanta & mörka resor Tania
1Prydnadsankare För att det påminer om min Morfar som älskar havet och att segla. Elise
1Prydnadsankare MSM 1998.015:02 JAG TROR DEN KOMMER FRÅN MALMÖ OCH ÄR GJORD AV STEN OCH SNÄCKOR. DEN HAR VARIT I HAVET FÖR ATT DEN MÄNNISKA HÖLL I DEN PÅ EN BÅT OCH DÅ KOM EN HAJ OCH DROG NER DEN I HAVET. DEN LÅG I MÅNGA ÅR INNAN EN DYKARE DROG UPP DEN FRÅN HAVETS BOTTEN. MOLLIE
1Prydnadsankare Vacker att titta på. Många fina pärlor och snäckor Izabelle
1PRYDNADSANKAR FINNS m 1998.015:02 DE VAR ENN GANG ENN BÅT SÅM KRÄKA I ENN STEN SEN SÅ TAPADE DÅM EN TAVLA iSA 7 ÅR
1ship in a bottle 9 nummer 9 för att de är - - coolt att de har kunnat få in en båt i een liten smal flaska. jag fatar inte hur de Har bygt den. Viggo Lindqvist
1skepp snäka muslan ankesnäkan snäkan skärnan glas Molly
1Snäckor För att dom är fina & ligger i sanden. SUNE EKSTRÖM
1SSyskrin Jag tyker att det är väldigt fint med snäckor. Och Jag har aldrig sett en ask med så många Snäckor på. Celine
1Streckgubbe
1StridsKlubba För att den har massa kottar och är gjord av trä. Men det som är mäst intressant är hur dem slås med den. Sæfir
1Syskrin. MSM 1999.021 Det är en LåDa SoM MaN Sy Grejer och olika SmåSaker Mariia
1SYSKRiN Minne från ((oläsligt)) NÅGON SOM FICK DET I PRESENT BLEV GLAD, FÅR MAN MER RÄTT TILL HAVET OM MAN ÄGER ETT SYSKRIN M. SNÄCKOR PÅ? ÅSA
1Teckning
1the big red feather this feather is from the water [ogodess] she used it for writing. [Lieve]
1TYRA TROR /... TYRA KOKOSnÖT JAG HAR ALDRIG SETT EN SÅ STOR KOKOSNÖT O JAG ÄLSKAR HAVET TYRA 6 ÅR TYRA
1Uniformdetalj MM052989 Det värckar rik tigt dyrt och jag gilaar hakband. Jagtycker det är intresant med symbderna som är på medalierna.
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "2020 inleddes som ett fantastiskt år med smickrande headhunting intervjuer, som resulterade i ett nytt jobb utomlands. Fredagen den 13 mars 2020 hade jag hejdå-fika på mitt gamla jobb och firade med härlig AW efteråt. Måndag 16 mars 2020 får jag reda på att mitt nya anställningsavtal är i limbo då kontoret stängt pga lockdown på obestämd tid. Därutöver så blev även min 30 års resa till San Sebastian inställd pga lockdown. 30 års resan har ännu inte blivit av, men efter 3 månader med berg-o-dalbana med känslor/tankar/nyheter, så kunde jag äntligen påbörja min nya anställning utomlands."
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "Blev morfar i februari, häftig grej, men det lär ta sex månader innan jag kan hälsa på barnbarnet. Jobbade mer ideellt för att stötta ensamma människor."
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? " Jag började året med att i januari resa till Tazania för en 4 månaders utbyte. Skulle bli en superhärlig resa med många kära återseenden. Men i slutet av mars förändrades stämningen rejält: flygpriserna sköt i höjden, kollegor och vänner från olika delar av världen blev beordrade att åka hem och många försvann bokstavligen över en natt. Oron för hur den lokala sjukvården skulle klara sig blev inte bättre av att presidenten i landet förminskade allvaret med pandemin. Varje dag läste jag nyheter om människor som fastnade i karantän runt om i världen vilket gjorde att jag bestämde mig för att avsluta resan i förtid. Så planen om en påsksemester på Zanzibar med min mamma gick upp i rök. Fick istället bli en svindyr flygresa hem till Sverige och ett betydligt svalare påskfirande."
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "Jag och min man skulle åka till Japan en dröm som har funnits länge. Vår son skulle ha gift sig. Vår normala sommar blev verkligen inte av, som att vara i vår sommarhus."
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "Jag sade upp mig från ett bra, välbetald jobb som jag jobbat på i tolv år för att satsa på min passion och byta riktning i livet. Jag började plugga ett Masterprogram i Lund vilket kändes jättespännande efter så många år borta från universitetet. I mars 2020 började vi ha distansundervisning på zoom. Föreläsningar, grupparbeten, seminarier. Allt gjordes digitalt. Studiebesök och fältarbeten ställdes in helt. Det blev inte som tänkt det...Samtidigt som både jag och min sambo började jobba och hemma så fick vår dotter ofta vara hemma från förskolan pga snuva eller hosta. Det var inte det perfekta studieklimatet med en 1,5-åring som var hemma nästan jämt. Hin fick ofta vara med på zoomföreläsningarna. Hon satt och vinkade och busade i kameran. Kanske gladde det mina kursare i alla fall? Med facit på handen kanske jag borde ha behållit mitt fasta stabila jobb med lön och trygghet istället för att kasta mig ut i det okända just nu. ..Men jag kunde ju inte veta att en global pandemi skulle slå till. Nu är jag snart klar med studierna. Framtiden är oviss. Arbetsmarknaden är osäker men jag tror ändå att det kommer att lösa sig. Mitt förhållande klarade dock inte hemmalivet och allt vabbande. Vi kommer att separera nu till sommaren. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss.
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "Jag skulle kramat min mamma som i mars precis blivit friskförklarad från cancer. Istället har jag fått hålla tillgodo med att få träffa henne på distans. Förkrossande."
1Vad skulle du gjort under corona-året som inte blev av? Berätta om hur året påverkade dig. Vad blev inte som du hade tänkt dig? Kanske skulle du flyttat, rest, börjat studera på ny ort, gått på bröllop, startat nytt företag, haft släktkalas? "Vi skulle åka till Stockholm och bo på hotell och fira vår dotter 3 år och sedan fick vi ställa in en efterlängtad Mallorcaresa i juni 2020. Vi fick också avboka att ha ett större bröllop i oktober men det var bara mysigt att få gifta oss med bara familjen i Stadshuset men min kusin fick ställa in sitt stora i Nyköping. Inga kalas inga stora fester och att jobba hemma har varit de största skillnaderna."