logo

Carlotta - the museum database

MM 050100 :: hatt, damhatt

Object description

Damhatt av stråflätor, på översidan svarta och på undersidan gula stråflätor. Modell med något spetsig kulle och stort brätte som är dekorerad med vita plymer. Foder av vitt siden.

Etikett med texten: Modes Paris MALMÖ

  • Data elements
Inventarienummer
MM 050100
Sakord
hatt; damhatt
Antal
1
Samlingskod, tidigare
tex
Klassifikation OCM
291 2; 295
Svenska ämnesord (SAO)
Hattar; Damhattar; Huvudbonader
Fria ämnesord
stråhattar
Klassifikation Saglig Registrant
N 3e
LCSH
Hats; Women's hats; Headgear
Material
strå; plym; silke [foder]; fjäder
Materialkategori
textil; animaliskt material
Teknik
handgjord; fabrikstillverkning
Färg
vit; svart; gul
Diameter
50-54 cm
Personnamn - Tillverkning
Modes de Paris
Förekommer som
tillverkning
Land
Sverige
Landskap
Skåne
Ort
Malmö
Land - Tillverkning
Sverige
Ort - Tillverkning
Malmö
Tid - Tillverkning
1910-tal
Personnamn - Ägare
Swedmarck, Greta (1881-1946)
Förekommer som
förvärvat från, ägare, användning
Efternamn
Walén, Svedmark, Swedmarck
Förnamn
Wahlborg Greta Helena, Greta
Land
Sverige
Tid - Födelse
1881
Tid - Död
1946
Land - Ägare
Sverige
Tid - Ägande
1910-tal
Personnamn - Förvärvat från
Walén, Britt
Förekommer som
användning, förvärvat från
Efternamn
Walén
Förnamn
Britt, Alfonsina, Hedvig
Land
Sverige
Ort
Malmö
Tid - Födelse
1912
Titel - Personens
fröken
Tid - Förvärv till museet
1952
Förvärvsomständigheter
gåva
Beskrivning

Damhatt av stråflätor, på översidan svarta och på undersidan gula stråflätor. Modell med något spetsig kulle och stort brätte som är dekorerad med vita plymer. Foder av vitt siden.

Etikett med texten: Modes Paris MALMÖ

Historik
Har tillhört Greta Swedmark (1881-1946), g. 1908 med doktor Nils Walén (1872- 1944). ; Gåva 1952 av fröken Britt Walén.
CC-licens - Bild
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar [cc by-nc-nd]
Copyright
Foto: © Ola Myrin / Malmö museum
Belongs to Samling
MM :: Malmö Museums samling

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.