logo

Carlotta - the museum database

bild

MM 032298 :: skål

Object description

Skål av rött lergods, rund form, nedåt avsmalnande, upptill indragen med

förtjockad kant. Dekor i relief av två klättrande figurer, vars huvud

stå över kanten, samt intryckt dekor av bårder och ränder. Två små

handtag med hål för hängning.

  • Data elements
Inventarienummer
MM 032298
Sakord
skål
Samlingskod, tidigare
etn
Klassifikation OCM
251; 252; 264 2; 415
Svenska ämnesord (SAO)
Kärl; Förvaringskärl; Kärl - etnografi
Fria ämnesord
Servering och förtäring; Matberedning i hemmet; etnografi
Klassifikation Saglig Registrant
J 3b
Klassifikation OWC
SC12
LCSH
Implements, utensils
Material
lergods
Färg
rödbrunt
Höjd
10,5 cm
Diameter
18,5 cm
Världsdel - Tillverkning
Colombia
Land - Tillverkning
Colombia
Etnisk grupp - Tillverkning
Choco, Quimbayastam
Region - Tillverkning
Choco
Tid - Tillverkning
1940 [före]
Land - Användning
Colombia
Etnisk grupp - Användning
Quimbaya-stam
Tid - Användning
1940 [före]
Personnamn - Förvärvat från
Dahl, Georg (1905-1979)
alt
Förekommer som
förvärvat från
Ort - Födelse
Sunnemo [Värmland]
Arkivhandling, referens till
Malmö Museers verksamhetsarkiv/korrespondens 1935-1937
Efternamn
Dahl
Förnamn
Georg
Land
Sverige
Ort
Kristinehamn
Yrke
författare
Tid - Födelse
1905
Tid - Död
1979
Titel - Personens
professor
Tid - Förvärv till museet
1940
Förvärvsomständigheter
inköp
Arkivhandling, referens till
Malmö Museers verksamhetsarkiv/korrespondens 1940; Malmö Museers verksamhetsarkiv/katalogkort MM/A4 [foto]; Malmö Museers verksamhetsarkiv/katalogkort MM/foli [foto]
Negativnummer
C 003123 DF
Beskrivning

Skål av rött lergods, rund form, nedåt avsmalnande, upptill indragen med

förtjockad kant. Dekor i relief av två klättrande figurer, vars huvud

stå över kanten, samt intryckt dekor av bårder och ränder. Två små

handtag med hål för hängning.

CC-licens - Bild
Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar
Belongs to Samling
MM :: Malmö Museums samling

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.