logo

Carlotta - the museum database

bild

Comments (2)

MM 060060:418 :: målning, gouache

Object description
Målningen är ett porträtt av tobakshandlaren Johan Jonasson i sin butik på Skolgatan 21 på Möllevången. Vi ser honom stående bakom en disk ifärd med att betjäna en kund. Han är klädd i vit arbetsrock, vit skjorta och svart slips. Han har vitt hår, bär glasögon och riktar sin blick rakt mot betraktaren. På disken står en tunna med snus, märkt Strenger, vid sidan om ligger en liten sked. Bakom honom finns en stor hylla med små lådor, all butiksinredning är av mörkfärgat trä med starkt framträdande ådring. Framför disken, t.h. i bilden, ser vi en man i mörka kläder, förmodligen arbetsskjorta och blåställ. Vi ser hans huvud i profil, han har slokmustasch och bister uppsyn, han provsmakar snus.
  • Inventarienummer - Kommenterar (2)

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.

Comments (2)

  • Magnus, Malmö Museer2018-10-19 10:44

    Hej Kerstin! Du har helt rätt! Tobakshandlaren hette Johan Jonasson. Tyvärr kan jag inte ändra konstnärens egenhändiga titel men vår beskrivning av verket är nu ändrad i databasen. Med vänlig hälsning, Magnus, Malmö Museer
  • Kerstin Brismar2018-10-09 23:49

    Tobakshandlaren hette inte Johansson, utan Jonasson. Jag har handlat av honom många gånger under min barndom, då jag bodde i Skolgatan 13.